Fluffig ljus tårtbotten
Fluffig ljus tårtbotten
4 ägg
2dl socker
1dl vetemjöl
1dl potatismjöl
2tsk bakpulver
2tsk Vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda resten av ingredienserna i en skål,
och sikta ner i äggblandningen. Vispa
försiktigt ihop det till en jämn smet.
Häll i en smord och bröad form.
Grädda i mitten av ugnen på 170grader ca 40-45 min,
(tiden varierar från ugn till ugn, du får prova dig fram)
Den här satsen är ganska lagom till en form på 24 cm.
1½ sats passar jättebra i en form på 26 cm,
och räcker till ca 15-18 pers.
Hej. Är det längden på bredden eller längden på andra hållet som du anger? Hur gör man en mindre bottnen till ca 4 personer? Och skaman dela botten på två delar eller en? Mvh Tovis.
1sats passar till en rund form med en diameter på 24 cm. Man delar bottnen två gånger, så att du får tre tårtbottnar, och kan ha två lager fyllning i tårtan.
En form på en tårta till 4 pers finns knappt. Det minsta jag brukar baka är en ½ sats och då räknar jag den till ca 5-6 pers. Och den bakar jag i en rund form med en diameter på ca 15 cm.
Ett annat förslag är ju att baka muffins och göra små bakelser / små tårtor.
//Marie